Wandelcoaching! Waarom kiezen ze voor mij?

wandelcoaching en zelfvertrouwen

Wandelcoaching! Waarom kiezen ze voor mij?

Wandelcoaching! Waarom kiezen ze voor mij? Wandelcoaching is jouw passie en je lust en je leven. Dat weet je inmiddels! Maar …af en toe of met flinke regelmaat popt er het stemmetje op die zegt: ‘Waarom kiezen ze voor mij, als er al zoveel andere wandelcoaches rondlopen?’ Tja, een ‘lastige stem’, want je weet natuurlijk ook wel dat het je zelfvertrouwen danig ondermijnt.

Basisvoorwaarde: Zelfvertrouwen

Vertrouwen is een basisvoorwaarde om stevig in het leven te staan en te kunnen groeien als wandelcoach!
Niet alleen vertrouwen in je kennis en je kunde. Vertrouwen in de mensen waar je mee te maken hebt en de plek waar je bent, horen daar ook bij. Zelfvertrouwen hebben is niet altijd gemakkelijk wanneer je bezig bent met het inslaan van een nieuwe weg, zoals bijvoorbeeld het opzetten van je bedrijf. Het aantal diploma’s aan de muur kunnen soms wel een gevoel van zelfvertrouwen geven. Alhoewel we wel zien, dat dit vaak van tijdelijke aard is. ‘Waarom kiezen ze voor mij?’ is dan weer de vraag die volgt.

wandelcoaching en accreditatieAccreditatie of niet?

Een tijdje geleden kregen we de vraag of accreditatie door een beroepsvereniging, zoals de NOBCO, belangrijk is om klanten te krijgen. Of potentiële klanten dan wel eerder voor een bepaalde coach kiezen. Hier kunnen we ‘ja’ en ‘nee’ op antwoorden. Het werd dan ook een interessant gesprek. Degene die de vraag stelde besloot uiteindelijk om voor meer zelfvertrouwen in haar ervaring, kennis en kunde te gaan. En daarmee de wereld te laten zien wat haar waarde is. Haar behoefte om aan te sluiten bij een club wandelcoaches, werd vervuld met het volgen van de 4 daagse training  ‘TriA® voor professionals’.

Wanneer kies je voor accreditatie?

De laatste jaren is de groep coaches in Nederland enorm gegroeid. Bijna 100.000 coaches lopen er rond. Het is een vrij beroep en daarom is er het EIA-keurmerk, een Europese kwaliteitskeurmerk voor professionele coaches ingesteld. Hiermee worden bepaalde kwaliteitsnormen bewaakt en de aangesloten coaches voldoen hier aan. Ze beheersen de vastgestelde competenties waardoor ze zich onderscheiden van coaches, die niet bij de NOBCO aangesloten zijn.

Dat is dan ook de reden waarom onze Beroepsopleiding Wandelcoachen als Professie 10 dagen duurt. Dit zorgt voor een intensief traject met als gevolg een gedegen basis van coachvaardigheden en – technieken. En een goed gevulde toolkit met natuurlijke werkvormen. Daarnaast is er aandacht voor het ondernemerschap.

Wanneer een medewerker van een bedrijf of organisatie coaching mag volgen, dan wordt vaak gecheckt of een (wandel)coach geaccrediteerd is. Of er ligt zelfs een duidelijke eis, bij het kiezen van een (wandel)coach. Dus geaccrediteerd zijn als coach kan dan een voordeel zijn.

Welke keuze maak jij als (wandel)coach?

‘Ja, wel accreditatie!

Wanneer je wil coachen voor grote organisaties, bedrijven of doorgestuurd wil worden door andere hulpverleners dan is het heel verstandig om voor een NOBCO accreditatie te gaan. Werkgevers en professionele hulpverleners zoals bedrijfsartsen willen vaak bewijs van goed vakmanschap.

Ga jij voor accreditatie van de NOBCO? Kijk dan hier voor de Beroepsopleiding ‘Wandelcoachen als Professie’, waarmee je de gemakkelijke weg bewandelt voor de accreditatie procedure.

‘Nee, geen accreditatie!

Je hebt wellicht al heel veel aan scholing gedaan op gebied van (wandel)coaching en wil gewoon aan de slag. Je hebt al heel veel ervaring in coaching, hebt het zelfvertrouwen en bent handig in het ondernemen. Je richt je niet op organisaties en bedrijven en vindt accreditatie niet nodig. Hartstikke mooi!

Ga jij niet voor accreditatie, maar wil je wel een onderscheidende aanpak leren en aansluiten bij de club TriA® wandelcoaches? Kijk dan hier voor de opleiding TriA® voor professionals’.

waarom kiezen ze voor mij als wandelcoach(Wandel)Coach en ondernemer zijn

Je praktijk laten groeien, ongeacht wel of geen accreditatie, heeft natuurlijk ook vooral te maken met ondernemen. Je doelgroep bepalen, je specialisme duidelijk maken en aan de weg timmeren. En vooral met heel veel zelfvertrouwen uitdragen waar jij uniek en keigoed in bent. In je eigen bedrijf of praktijk ben je én (wandel)coach én ondernemer en dit zijn dan ook de twee rollen die je vervult.

Dosis zelfvertrouwen

Met een flinke dosis vertrouwen wordt het leven wel een stuk lichter, leuker en verloopt alles ook veel relaxter. Toch lijkt het gebrek aan zelfvertrouwen bij startende wandelcoaches vaak heel groot te zijn. Dat is jammer, want wij geloven dat er heel veel sterke wandelcoaches rondlopen, die te veel en te vaak aan zich zelf en hun manier van coachen twijfelen. En juist in deze tijd is er heel veel behoefte aan coaching in de natuur. Letterlijk ‘loslopen’ en op relaxte manier veranderingen tot stand brengen.

Je staat er niet alleen voor!

Val jij ook onder de groep (wandel)coaches die het lastig vindt om te gaan staan voor wat je in huis hebt of heb je jouw weg nog niet gevonden? Dan is er goed nieuws! Je hoeft het niet alleen te doen. Maak hier zelf een belafspraak en we kijken graag even met je mee hoe jij het beste en het gemakkelijkst de volgende stap zet.

Je hoeft het niet alleen te doen!