TriA® teamsessie

Een TriA® teamsessie is een effectief middel wanneer je echt iets wilt veranderen binnen je team. Ga het gesprek aan, bijvoorbeeld sparren tussen de sparren en onderzoek wat verborgen bleef onder de oppervlakte!

Praktijkvoorbeeld TriA® teamsessie

Acht collega’s, vier mannen en vier vrouwen. Er is een goede sfeer, maar de communicatie kan beter, vind de teamleider. ‘Er zit meer in  ons team’ zegt de leidinggevende,’het komt er alleen niet uit’.

Met elkaar zoeken ze een boom uit die voor hun team staat in de ideale situatie, dus als ze optimaal samenwerken. De boom wordt gekozen en dit is een snelle beslissing, in goede harmonie. Vervolgens komt de individuele aanpak naar klanten aan de orde. Spannend, want dat is nog nooit eerder ter sprake gekomen. Binnen de kortste keren vliegt de kritiek over en weer. De sfeer is om te snijden. ‘Waren we hier maar nooit aan begonnen’ zegt één van de teamleden. Persoonlijk ben ik heel blij met deze snelle omslag. De opmerkingen, kritiek en frustraties die boven komen, maakt een stuk duidelijker wat er tussen de huidige en gewenste situatie staat. Met de verhitte discussie zakken ze met het hele team ‘in de modder’.

Het toepasselijke is ook dat ze letterlijk vieze schoenen krijgen, want het gebied waar we lopen is vrij drassig. Een aantal medewerkers zijn hierover danig geïrriteerd, anderen maken zich minder druk. Het geeft heel mooi aan hoe het er in de praktijk ook aan toe gaat. 1 medewerker bekent ook ‘we lopen meestal met een grote bocht om de ‘prut’ heen en dat lost altijd van zelf op, maar blijkbaar blijft het onderhuids toch zeuren. Anders hadden we nu geen irritatie’. Mooi die zelfreflectie die vaak als vanzelf ontstaat in een natuurlijk omgeving.

Het mooie van deze TriA® teamsessie is dat uiteindelijk van daaruit met een schone lei begonnen wordt. Vanaf dat moment worden zaken vaker uitgesproken. Geweldig toch! De sfeer die eerst volgens hun zelf ‘goed’ was, wordt nog beter.

Deze teamsessie werd uitgevoerd volgens de TriA® methode. Wil je hier meer over weten, lees hier dan meer!