Als je het even niet meer ziet zitten, sta dan op en maak een wandeling

Onze Missie

Elke professional voor begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling naar buiten!’

Professionele begeleiding van mensen gaat in de natuur veel gemakkelijker. Mentaal in beweging komen en gewenste veranderingen realiseren ontstaat op een laagdrempelige manier wanneer je al wandelend gecoacht wordt.

  • Het begin

    Corrie Reijngoud startte in 2004 als een van de eersten met coaching in de natuur. Als pionier ontdekte ze dat het begeleiden van mensen in de buitenlucht meer effect had dan wanneer ze met haar klant op een stoel binnen 4 muren sprak. Klanten kwamen niet alleen fysiek, maar vooral mentaal in beweging. Veranderingen op diverse levensgebieden ontstonden zo op natuurlijke manier. De metaforen en natuurlijke symbolen bleken inzicht te brengen op een dieper niveau, waardoor veranderingen duurzaam bleken.

    Wandelcoaching bleek een krachtige en effectieve manier te zijn. Gaande weg ontstond er een stappenplan, wat bij elk vraagstuk op diverse levensgebieden ingezet kon worden. In 2008 werd de TriA® methode gelanceerd en geregistreerd. Inmiddels groeide de aandacht in Nederland voor deze manier van coaching en kwam de vraag voor training en opleiding. In 2013 startten de eerste deelnemers bij Wandelcoach Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 200 mensen uit Nederland, maar ook uit België, Curaçao en Zuid-Afrika, die de TriA® licentie hebben ontvangen.

Onze trainers

Alle trainers bij Wandelcoaching Nederland hebben ruime ervaring opgedaan in het verzorgen van training en opleiding in de natuur. Wij zetten supervisie en training in voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Corrie Reijngoud

“De kracht van je ware natuur ontdekken”

Als natuurmens pur sang heeft Corrie Reijngoud een zesde zintuig ontwikkeld voor authentiek en natuurlijk gedrag. Als NLP Master coach en spiritueel therapeut draagt ze op haar pad altijd een rugzak met jarenlange ervaring in (team)coaching met zich mee. Dankzij die bagage is ze in staat om de juiste vragen te stellen en diepgang te creëren. Ze voelt aan of een verhaal wel of niet klopt.

De door haarzelf ontwikkelde TriA® methode, dient als basis voor de opleidingen, trainingen en coaching die zij biedt. Het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke groei, individueel of groepsgewijs, is haar passie. Loop jij ergens tegenaan of wil je een andere richting op in je leven? Met plezier loopt Corrie een stukje mee op je levenspad. Met als gemeenschappelijk doel om jouw ware natuur te ontdekken. Precies op het voor jouw juiste tempo. De natuur heeft haar immers geleerd dat een verandering gemakkelijker en sneller verloopt als je accepteert wat er is.

Wil je meer weten over Corrie? Kijk dan op www.corriereijngoud.com.

Jeroen Offermans

“Verbinden, inspireren, groeien”

Gedreven door een passie voor berg- en skisport en opleiden startte Jeroen in 1991 zijn eerste onderneming. Wat volgde was een fantastisch avontuur; een leerschool met vele pieken en en dalen. Hij ontwikkelde zich tot serial entrepreneur en deed daarbij veel ervaring op met het opschalen van bedrijven in diverse branches, ‘alignen’ van teams en coachen van professionals en leiders.

Jeroen is onlangs mede-eigenaar geworden van Wandelcoaching Nederland BV en binnen de organisatie verantwoordelijk voor het realiseren van een duurzame groeistrategie. Daarnaast verzorgt hij vanuit zijn achtergrond als systemisch coach en trainer op identiteitsniveau enkele specifieke opleidingsmodules en verzorgd hij supervisie voor coaches.

Jeroen werkt vanuit ontmoeting op het snijvlak van (Neurolinguistisch Programmeren, Systemisch Werk en Transactionele Analyse). Vanuit zijn kernwaarden daadkracht en gedrevenheid inspireert, traint, coacht en verbindt Jeroen ondernemers, teams en professionals, met impact. Analytisch, doortastend, creatief, onderbouwd en resultaat gericht. Met passie en humor.

Wil je meer weten over Jeroen? Kijk dan hier.

Reja Reijngoud

“Empowering People”

Van jongs af aan heeft zelfontwikkeling een zeer belangrijke rol gespeeld in het leven van Reja Reijngoud. Zelfreflectie werd er met de paplepel in gebracht en gestimuleerd. Het creëren van zelfinzicht zorgde voor empowerment en tevens een empathische en nieuwsgierige houding naar anderen.

Het zelf mogen ervaren wat bewustwording en acceptatie voor je betekent, heeft haar het besluit doen nemen om anderen hierin te begeleiden. Het overleven van een levensbedreigende ziekte en het proces daarom heen, heeft haar drive nog sterker gemaakt en haar gevormd tot de persoon die ze nu is. Reja is daarom gedreven om anderen, ieder op zijn eigen tempo, te begeleiden naar zelfvertrouwen, innerlijke kracht en rust. Reja is als trainer verantwoordelijk voor verschillende trainingen.

Wil je meer over Reja weten kijk dan hier.

Greet Grietens

“Meer verbondenheid door de natuur

Twee jaar terug opende de opleiding TriA® Trainer/Teamcoach nieuwe paden voor Greet.

Ze startte na de opleiding “Het Oplaadnest”. Door werkvormen in een natuurlijke omgeving brengt zij mensen dichter bij zichzelf en in verbinding met elkaar. Dit voor mensen privé(o.a. ouders en kinderen), bedrijven, organisaties en scholen.

In de “ratrace” van onze maatschappij hebben mensen af en toe behoefte aan een oplaadmoment. Het Oplaadnest wil dit bieden door de combinatie van de natuur, krachtige en laagdrempelige werkvormen en een dosis lucht-igheid en creativiteit.

Zelf vindt Greet het enorm belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in het welzijn van mensen. Op deze manier wordt er heel wat preventief opgevangen en kunnen mensen aan de slag gaan met hun actiepunten.

De natuur is voor haar zelf ook een thuishaven om tot rust te komen en bij te tanken.

Greet is verzorgt de trainingen ‘Natuur als coach’ en ‘Wandelcoaching voor groepen’.

Voor meer info over Greet kijk hier.

Ilse Hagendijk

“Leef je dromen”

Ilse is positief ingesteld en heeft een grote passie voor natuur. Het is voor haar dé plek voor in- en ontspanning, voor rust, verwondering en inspiratie. Een plek waar iedereen helemaal zichzelf kan zijn. Ilse is open, oprecht, oplossingsgericht en authentiek.

Ze heeft ruime ervaring met het leiden van wandelreizen in de Europese natuur. Niet alleen haar enthousiasme voor de flora en fauna wordt door de gasten gewaardeerd, maar ook haar oprechte interesse in de mens. De TriA® opleiding volgen was een logische volgende stap. Vanuit haar bedrijf Natuurlijk Ilse, coacht ze jou in de natuur om antwoorden te vinden op jouw levensvragen.

Ilse is als trainer betrokken bij voor de opleiding ‘Wandelcoachen als Professie’ en daarnaast verzorgt zij verschillende trainingen binnen Wandelcoaching Nederland.

Voor meer informatie over Ilse kijk hier.

Nicole Klaver

“ Op weg naar geluk..?

Als jong meisje was Nicole al graag elke dag in de natuur. En nog steeds is het de plek om te ontspannen, te bewegen en op persoonlijk vlak te groeien.

Als ervaren docent en leidinggevende enthousiasmeert en inspireert ze graag andere mensen. Nicole heeft een prettige en sociale persoonlijkheid met oog voor wat een ander nodig heeft. Ze is rustig, leergierig en positief ingesteld.

Met haar kennis, kunde en intuïtie zet Nicole anderen letterlijk en figuurlijk in beweging.

Door de TriA® methode te volgen was de stap, om te leven volgens haar kompas, waarin Bewegen, Energie, Gezondheid, Inspiratie en Natuur staan,  makkelijker te nemen om het roer om te gooien…op Weg naar Geluk ?

Nicole is Operationeel Manager binnen Wandelcoaching Nederland. Daarnaast is ze als trainer betrokken bij de opleiding Wandelcoachen als Professie en verzorgt diverse nascholing trainingen.

Wij zijn nu EQA opleider!Meld je hier aan voor alle nieuwtjes en tips!
Coachen in de NatuurDe voordelen en valkuilen

Je leest in dit E-boek over de voordelen en hoogtepunten van het naar buiten gaan met je cliënt. Uit ervaring weet ik wat de valkuilen en hindernissen van begeleiding in de natuur kunnen zijn. Ik deel ze graag, zodat jij deze wellicht kunt voorkomen en op een eenvoudige manier jouw weg kunt gaan. Vul je gegevens in en ontvang het E-boek.