fbpx

Wil je ook professioneel wandelcoach worden?

Weet je alleen nog niet hoe je dit kunt bekostigen?

Wij stellen tijdens een telefonisch informatie gesprek vaak de vraag of de werkgever de opleiding gaat betalen. Veel mensen staan niet stil bij het feit dat er opleidingsbudgetten zijn en hoe hoog die zijn. Erover in gesprek gaan maakt heel veel duidelijk en biedt kansen.

Er zijn mogelijkheden! Op deze pagina vind je informatie over het wandelcoach opleidingsbudget. Verschillende tips en voorbeelden van hoe je qua werk een nieuwe weg kunt inslaan. Hoe je je passie full- of parttime kunt gaan volgen. Hoe je je functie met wandelcoaching kunt uitbreiden.

Wist jij dat verschillende organisaties zoals jeugdzorg, ggz en onderwijs aandacht hebben voor professionele ontwikkeling en nascholing. Ze vinden het belangrijk dat hun personeel zich ontwikkelt in hun functie en meegroeit in de organisatie.

We merken met regelmaat dat mensen niet weten dat het er een opleidingsbudget per medewerker is vastgesteld en hoe je het kunt inzetten voor jouw professionele ontwikkeling.

Haal jij alles uit jouw opleidingsbudget?

Wat is jouw waarde voor het bedrijf?

Wat heeft jouw organisatie eraan als jij je laat scholen? De leidinggevende/werkgever wil altijd weten ‘what is in it for me?’ Jouw scholing is een investering, die zich moet terug verdienen.

Op welke manier draagt de opleiding tot TriA® wandelcoach bij aan jouw professioneel handelen?

Kun je efficiënter werken? Heb je meer duurzame effecten bij je begeleiding van cliënten? Brengt jouw functie na het volgen van de wandelcoachopleiding je meer voldoening en zit je beter in je vel? Blijf je hierdoor langer bij deze organisatie werk, omdat er meer interne mogelijkheden ontstaan?

Bedenk dus goed vooraf het gesprek wat de waarde voor je organisatie is als jij de opleiding Wandelcoachen als professie volgt.

Ria had een lange adem…

Ria werkt voor een welzijnsorganisatie en zag de meerwaarde van wandelcoaching helemaal voor zich. Ze is overtuigd van de positieve effecten van wandelcoaching in de begeleiding van haar cliënten.

Helaas is haar werkgever nog niet overtuigd. Ook met de door ons aangeleverde onderbouwende informatie lukt het niet direct om de werkgever te overtuigen. 2 jaar lang blijft ze steeds haar initiatief opwerpen. En mede door haar lange adem, mag ze na 2 jaar de wandelcoach opleiding gaan volgen.

Je hoeft echt niet altijd een lange adem te hebben. Het begin altijd met erover in gesprek te gaan.

De naam in dit artikel is vanwege de privacy veranderd.

Oprotpremie of transitievergoeding

Wanneer je werkgever je contract beëindigt of je tijdelijke contract afloopt zonder dat dit verlengd wordt, heb je waarschijnlijk recht op een transitievergoeding of een oprotpremie zoals de wat negatieve benaming is.

Dat is een geldbedrag dat je werkgever aan jou moet betalen. Je hebt ook recht op een transitievergoeding als je zelf ontslag neemt vanwege ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van je werkgever.

Daarnaast kan het ook zo zijn, dat in goed overleg je zelf vrijwillig ontslag neemt met een geldbedrag of dat voor je vertrekt er een afspraak wordt gemaakt over het volgen van de wandelcoach opleiding.

Onderzoek de mogelijkheden, maar ook de haken en ogen en wat het fiscaal betekent voor jou situatie.

Lees hier meer over transitie vergoeding.

Welke toegevoegde waarde had jij de afgelopen jaren?

Bedenk wat je tot nu toe al aan waarde heb gebracht. Ga staan voor wat jouw waarde is tot nu toe. Heel veel mensen vergeten welke effecten en resultaten er door hun toedoen bereikt zijn.

Je bent aangenomen voor jouw kwaliteiten en vaardigheden en daarmee heb je een bijdrage geleverd aan het grote geheel. Niet alleen je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een gelijkwaardige beloning, maar ook een investering in jou in de vorm van een opleiding of training.

Je functie wordt daar vaak interessanter, leuker en meer zingevend van. Dit betekent weer dat jij waarschijnlijk langer bij je werkgever blijft en dat is weer van waarde voor de organisatie.

Ga jij er ook echt voor je waarde staan?

natuur op recept

Wat kan de belastingdienst betekenen?

De belastingdienst deelt onderstaand bericht in 2022. Om zeker te zijn voor de meest recente berichtgeving ga dan altijd naar de website van de belastingdienst, want het kan zo weer anders zijn.

Alle kosten die u uit zakelijk oogpunt voor een onderneming hebt gemaakt, zijn aftrekbaar. Daaronder vallen ook kosten die zijn gemaakt met de duidelijke bedoeling een onderneming tot stand te brengen: kosten dus die u hebt gemaakt voordat de onderneming van start ging. Denk bijvoorbeeld aan een marktverkenning en ingewonnen adviezen.

Als wij u eenmaal als ondernemer beschouwen, kunt u onder bepaalde voorwaarden de btw die u hebt betaald als voorbelasting aftrekken in uw aangifte omzetbelasting. Het is ook mogelijk dat u voor de inkomstenbelasting met terugwerkende kracht alsnog gebruik maakt van de speciale regelingen voor ondernemers.

Houd een registratie bij van de uren die u aan de onderneming besteedt. U kunt het aantal uren dat u al vóór uw aanmelding als ondernemer aan uw onderneming besteedt, meetellen voor het minimumaantal benodigde uren voor bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek. Als u een uitkering ontvangt, bijvoorbeeld een WW-uitkering, dan kan het ook belangrijk zijn bij te houden hoeveel uren u aan uw onderneming besteedt.’

De ongestelde vraag over opleidingsbudgetten…

Soms zijn mensen al een heel eind op weg samen met hun leidinggevende/ werkgever. Er is opleidingsbudget, en dit zou gebruikt kunnen worden om een opleiding te volgen. De werkgever is alleen nog niet overtuigd van de waarde van TriA® wandelcoaching.

Herken je dit? Wij helpen je graag vooruit om met ondersteunende, onderbouwende informatie, zodat je een sterker verhaal kunt brengen.

Maak hier een belafspraak en we kijken samen even waarmee we je vooruit kunnen helpen.

Mijn werkgever kan mij niet missen

Mijn werkgever kan mijn niet missen op de werkvloer. Het is druk en met de krapte op de arbeidsmarkt kan het heel lastig zijn om jou naar een cursus of opleiding te laten gaan.

‘Ik kan je niet missen op de werkvloer’ is dan vaak de logische opmerking vanuit een leidinggevende of manager. Toch zijn er andere mogelijkheden als het gaat om tijdsverdeling.

Wanneer je een opleiding of training wilt volgen om jezelf persoonlijk- en professioneel te ontwikkelen, bedenk dan dat je ook altijd kunt voorstellen om het in je eigen tijd te doen. Vrije dagen opnemen kan een optie zijn, om je werkgever over te halen de kosten voor de opleiding wel te vergoeden. Of op andere dagen langer te werken. Wees dus creatief en denk mee wanneer je ergens voor wilt gaan.

Een werkgever is altijd blij mee een gemotiveerde medewerker. Zorg er wel voor dat je ook goed onderbouwd wat de meerwaarde van de opleiding of training is. Voor jou en de organisatie.

Wil je een goede onderbouwing om je werkgever de kosten voor de opleiding te vergoeden? En heb je nog wat hulp hier bij nodig? Maak dan een belafspraak en we helpen je graag een stukje vooruit.

Wat kan het UWV en IKB voor mij doen?

Wanneer betaalt het UWV de opleiding?

Met regelmaat krijgen wij ook geïnteresseerden voor de opleiding wandelcoaching aan de lijn, die (tijdelijk) niet werken vanwege ontslag of uitval wegens ziekte. Ze vallen dan onder het UWV en worden begeleid bij het zoeken naar (ander) werk.

Soms blijkt dat de oude functie niet meer opgepakt kan worden wegens te hoge werkdruk of omdat het totaal niet passend is voor de persoon in kwestie.

Zit jij ook in zo’n situatie? Zeker de moeite waard om navraag te doen over de mogelijkheden dit het UWV biedt. Zij betalen in sommige gevallen de opleiding als (om)scholing nodig is om ander werk te vinden.

Wordt je functie wegens reorganisatie boventallig en dreigt ontslag, vergeet niet met je werkgever in gesprek te gaan. Een vergoeding voor het vinden van nieuw werk is dan helemaal niet gek.

opleidingsbudget wandelcoaching

Individueel Keuze Budget (IKB)

In bepaalde sectoren wordt gebruik gemaakt van het (IKB), Individueel Keuze Budget.

Lees je CAO of vraag er naar bij je organisatie. Dit budget kun je uit laten betalen, maar dan betaal je extra belasting.

Je kunt er ook een opleiding of cursus voor volgen. Deze mag dan niet door de werkgever betaald worden.

Roy maakte zich sterk voor de meerwaarde van wandelcoaching

Roy werkt in de geestelijke gezondheidszorg. Zijn instelling staat midden in een bosgebied en biedt vele mogelijkheden om cliënten mee naar buiten te nemen voor een sessie.

Wandelcoaching werd nog niet toegepast in zijn instelling, maar Roy was enthousiast en hield vol. Uiteindelijk wist hij met behulp van onze tips zijn leidinggevende te overtuigen. De voordelen werden erkend en Roy kan heerlijk met zijn cliënten naar buiten.

Wil jij ook even sparren hoe je in jouw functie mensen mee naar buiten kan nemen? Om zo wat meer onderbouwing te realiseren voor je plan om de opleiding te gaan volgen? Maak dan hier een belafspraak en we helpen je graag op weg.

De namen zijn vanwege de privacy veranderd.

5 excuses om niet naar je werkgever te gaan

We horen met regelmaat dat mensen zelf al ingevuld hebben waarom een organisatie, werkgever of leidinggevende niet willen bijdragen aan een opleiding of training. En dat is jammer, want in de meeste gevallen zijn dit aannames.

De meest genoemden zijn de volgende:

 • er is geen tijd om een opleiding of training te gaan volgen
 • het wordt niet als belangrijk gezien, om jezelf te scholen
 • in mijn functie is geen verder groei mogelijk
 • wandelcoaching is geen meerwaarde voor ons bedrijf
 • de belemmerende overtuiging:  Ben ik het waard om te mogen ontwikkelen?

Een belangrijke vraag die bij bovenstaande excuses c.q. aannames beantwoord mag worden…’Klopt het wat je denkt c.q. voelt?’ Daar kom je alleen maar achter door in gesprek te gaan en er naar te vragen. Of aan zelfonderzoek te doen en te kijken wat je werkelijk tegenhoud om de stap te zetten en werkelijk in gesprek te gaan.

Wil je even sparren over wat de meerwaarde voor jouw organisatie kan betekenen? Maak dan hier een belafspraak.

Succes!

wandelcoach opleidingsbudget

Ga jij ook staan voor wat je wilt?

Ga jij ook staan voor jou wensen en verlangens? Zeg jij ook ‘JA’ tegen jezelf?

Wat we de afgelopen 10 jaar gezien hebben is dat wanneer iemand echt kiest voor wat hij of zij wilt, dan komt er een oplossing. Je hart volgen, anderen begeleiden, meer in de natuur zijn en de vrijheid ervaren is iets waar jij alleen voor kunt kiezen. Niemand anders doet dit voor jou!

Onderzoek dus altijd de mogelijkheden voor je zegt dat het niet gaat lukken om de beroepsopleiding ‘Wandelcoachen als professie’ te gaan volgen. Zoals je hier boven ziet zijn er legio mogelijkheden.

Vind je het fijn om even te sparren? Aarzel niet om hier zelf een belafspraak te maken.

Hartstikke leuk ook jou te ontmoeten!

Hulp van regionale mobiliteitsteams

Een verandering in je werkomstandigheden biedt mogelijkheden om een andere koers te gaan varen, Eentje die nog beter bij je past.

Ben je nu of binnenkort werkzoekende? Dan is er de mogelijkheid om hulp te krijgen van een regionaal mobiliteitsteam.

Door heel Nederland kun je bij één van de 35 regionale mobiliteitsteams terecht als je je werk of inkomen kwijt bent. Ze helpen kosteloos om (ander) werk te vinden.

De hulp van regionale mobiliteitsteams bestaat uit:

 • begeleiding bij het zoeken naar werk;
 • loopbaanadvies;
 • scholing;
 • praktijkleren;
 • hulp bij schulden.

Welke hulp je krijgt hangt af van jouw situatie en wat je nodig hebt om weer aan het werk te komen.

Toch de moeite waard om te onderzoeken als bovenstaande voor jou geldt. Lees hier meer over de mobiliteitsteams.

Tips voor werkgevers

Je denkt misschien, wat heb ik aan tips voor werkgevers. Maar soms kun je je werkgever op ideeën brengen, wanneer dat in jouw belang is. Je vind er een aantal die wellicht voor jou werkgever interessant zijn.

 • Voor het MKB is er de Slim regeling.
 • Provinciale subsidiemogelijkheden, per provincie verschillend. De werkgever vindt deze op de website van de betreffende Provincie.
Wij zijn nu EQA opleider!Meld je hier aan voor alle nieuwtjes en tips!
TipsOpleidingsbudget voor Wandelcoachen

Vul jouw naam en email adres in om de tips te bekijken hoe je met een opleidingsbudget onze trainingen kan volgen.

Deze website is beschermt door Google reCAPTCHA.