We kunnen ons heel goed voorstellen, dat je vragen hebt. Bijvoorbeeld over hoe je het opleidingsbedrag kunt verlagen of over de studiebelasting. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en verlangens, dus daarom vind je hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen. Zit jouw antwoord niet bij of twijfel je of wandelcoaching bij jou past? Aarzel dan niet om een belafspraak te maken, want we staan je graag te woord. En mailen naar info@wandelcoaching.nl kan natuurlijk ook altijd!

Voor professionals met coachervaring of mensen die vanwege hun functie ervaren zijn in de begeleiding van mensen hebben wij de opleiding Wandelcoachen voor Professionals. Je leert in deze 4 dagen de TriA® methode en oefent met verschillende individuele natuurlijke werkvormen. Tijdens deze 4 dagen zijn jouw leerdoelen leidend en je zult dus ook een flinke groei in je persoonlijke en professionele ontwikkeling maken.

Ik heb geen ervaring in coaching of de begeleiding van mensen, kan ik dan toch de opleiding Wandelcoachen als professie volgen? Ja dat kan. De Beroepsopleiding Wandelcoachen als Professie is een brede basis opleiding waarin de je kennis en de vaardigheden leert om wandelcoachen in praktijk te brengen.

Onze deelnemers benoemen unaniem als onderscheidend: de TriA® methode, het praktijk- en ervaringsgericht leren en de laagdrempeligheid waarmee je om hulp kunt vragen bij Wandelcoaching Nederland. Bijvoorbeeld bij het opzetten van je wandelcoachpraktijk.

Onze Beroeps opleiding Wandelcoachen als Professie duurt 10 dagen omdat we een brede basis coachopleiding hebben ontwikkeld waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt. Je leert niet alleen de TriA®methode maar ook verschillende ander coachtechnieken en een scala aan individuele natuurlijke werkvormen. En we hanteren de kwaliteitsnormen van de verschillende certificerings instituten, zodat je je na de opleiding kunt onderscheiden in coachingsland.

Wat houdt de TriA® licentie in, die ik krijg na de 10 dgse opleiding Wandelcoachen als Professie en de 4 dgse Wandelcoachen voor Professionals? De TriA® licentie is gekoppeld aan de TriA® methode die je in beide opleidingen leert. Deze licentie brengt je meer onderscheidend vermogen in coachingsland. Wandelcoaching aanbieden met of zonder bewezen aanpak maakt een duidelijk verschil.

In de 10 daagse opleiding Wandelcoachen als Professie zit een heel scala aan deelnemers. Er zijn deelnemers met en zonder coachervaring, met verschillende achtergronden en werkervaring. Dit wordt door de deelnemers als heel prettig ervaren omdat je afwisselend als coach en klant zo heel veel coachervaring op doet binnen de opleiding en tijdens de intervisie momenten.

Met praktijk- ervaringsgericht bedoelen wij, dat je heel veel gaat oefenen met wat je aangeboden krijgt tijdens de opleidingsdagen. Daarnaast heb je ook intervisie uren met de andere deelnemers, zodat het gene waar je tegen aan loopt bij het oefenen,  onder de loep kunt nemen. Door heel veel te doen leer je wat jouw unieke wandelcoach aanpak is!

Het verschil tussen de 4- en de 10 daagse opleiding is de ervaring die deelnemers hebben in het begeleiden van mensen. De inhoud is afgestemd op de leerdoelen van de groep, maar ook op de individuele deelnemer.

Je hebt proefklanten nodig tijdens de opleiding Wandelcoachen als professie, omdat je het geleerde zo in praktijk gaat brengen. Je oefent de verschillende technieken op verschillende klanten en leert hoe je de coach basisvaardigheden in praktijk brengt. Want door veel en vaak te doen, leer je wat voor jou en je klant werkt en wat niet.

Je bent geslaagd voor de Beroepsopleiding Wandelcoachen als Professie, wanneer je alle trainingsdagen gevolgd hebt. Daarnaast  2 supervisiegesprekken gevolgd hebt, de 5 moduleopdrachten, het eindreflectieverslag en je portfolio met je coachingsuren ingeleverd hebt. En alles dient met een ‘goed’ of ‘voldoende’ beoordeeld te zijn.

Voor de opleiding Wandelcoachen als Professie heb je thuis ook uren nodig, voor de voorbereiding van de modules in de online academie ongeveer 6 tot 8 uur. Daarnaast volg je 2 supervisie gesprekken en heb je 36 uur coaching met proefklanten. De module opdrachten en het eindreflectieverslag vragen ook, afhankelijk van jouw manier van werken de nodige uren. Met een goede focus en verdeling of de opleiding komt dit altijd goed!

Een 2 daagse training is ook een handige manier om te oriënteren of wandelcoaching iets voor je is? Ook daar in wordt praktijk- en ervaringsgericht geleerd. Je bent veel buiten aan de slag, proeft aan onze manier van trainen en ervaart wat deze manier van coaching met je doet. En leert dus ook wat het voor anderen kan betekenen. Bekijk onze trainingen die hiervoor prima geschikt zijn.

Intervisie tijdens de Beroepsopleiding Wandelcoachen als professie ondersteunt je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door veel en vaak te oefenen met andere klanten dan je mede deelnemers leer je eigen manier van wandelcoachen ontdekken en inzetten. Dus kan het ook zijn dat je tegen bepaalde zaken aanloopt waar je niet van weet hoe ze om te draaien naar een andere aanpak. Dan helpt het om hier met anderen uit je groep over te hebben, zodat je individueel en samen verder groeit.

Heb je nog andere vragen of wil je gewoon even sparren over jouw situatie? Aarzel dan niet om een belafspraak te maken, want we staan je graag te woord. En mailen naar info@wandelcoaching.nl kan natuurlijk ook altijd!

Je bent van harte welkom!

Wij zijn nu EQA opleider!Meld je hier aan voor alle nieuwtjes en tips!
Coachen in de NatuurDe voordelen en valkuilen

Je leest in dit E-boek over de voordelen en hoogtepunten van het naar buiten gaan met je cliënt. Uit ervaring weet ik wat de valkuilen en hindernissen van begeleiding in de natuur kunnen zijn. Ik deel ze graag, zodat jij deze wellicht kunt voorkomen en op een eenvoudige manier jouw weg kunt gaan. Vul je gegevens in en ontvang het E-boek.